Werking algemeen

De QT-scan is ontwikkeld om borstonderzoek zo comfortabel mogelijk te maken. U ligt op uw buik op het zachte scanner bed waarin een uitsparing is gemaakt waarin u uw borst plaatst. Wanneer u prettig ligt wordt een magneetje op uw borst geplakt en gaat het scanner bed omlaag waarbij uw borst in het scanner reservoir komt die gevuld is met water op lichaamstemperatuur. Het magneetje houdt uw borst tijdens de scan in het midden van de scanner. Daarna draait de scanner kop in het reservoir rondjes om uw borst en gaat telkens een stapje omhoog totdat uw gehele borst is gescand. U voelt hier helemaal niets van. Eventueel wordt dit herhaal bij uw andere borst. De scan tijd per borst is ongeveer 5-10 minuten.

Werking behandeling

U kunt een afspraak voor uw QT-scan inplannen door op de knop “Afspraak maken” te klikken rechtsboven in de website. U betaalt het onderzoek online en ontvangt daarna een email met de afspraakbevestiging.

Ook krijgt u een link naar een COVID-vragenlijst die u moet invullen voordat wij u mogen ontvangen. Tot slot ontvangt u een toestemmingsformulier waarin de hele procedure wordt uitgelegd. Dit formulier hebben wij getekend nodig voordat wij uw QT-scan kunnen uitvoeren.

De stappen in het onderzoek zijn als volgt:

  • U meldt zich 5 minuten voor uw QT-scan bij de balie.Daar wordt uw formulier gecontroleerd. Heeft u het formulier niet mee dan kunt u deze van onze medewerker alsnog krijgen.
  • U heeft een intakegesprek met de Scan specialist die u een aantal vragen stelt over uw voorgeschiedenis en de reden waarom u een QT-scan wilt laten doen
  • Na het intakegesprek kunt u zich omkleden. U doet uw bovenkleding uit en maakt uw borst schoon met een alcohol doekje die uw van de Scan specialist heeft ontvangen. Daarna trekt u uw badjas aan.
  • U kunt een koptelefoon of oortjes indoen en uw telefoon gebruiken om muziek te luisteren. Tijdens de scan kunt u niet bewegen en dus ook uw niet uw telefoon bedienen.
  • U gaat vervolgens op de scanner liggen en plaatst de borst die gescand moet worden in de opening in de scan tafel. De Scan specialist plakt daarna een magneetje op uw borst.
  • Daarna wordt de scan gestart. Het scan proces duurt ongeveer 5-8 minuten per borst. De scan specialist blijft bij u terwijl de QT-Scan uitgevoerd wordt. Wanneer u dat graag heeft kunnen we de verlichting dimmen tijdens de scan.
  • Na uw QT-scan krijgt u een handdoek om uw borst droog te maken. Wordt de andere borst ook gescand dan wordt het proces herhaald. Zo niet dan kunt u zich weer aankleden.
  • Binnen 24 uur wordt het verslag door onze radioloog beschikbaar gesteld. Zie “Uitslag” voor meer informatie.